duminică, 18 octombrie 2009

pentru o iluzie....

“Iluzia este perdeaua de fum a umanităţii. (…) Sunt prietenii care te încurajează atunci când eşti pe val, dar care sunt veseli atunci când pierzi totul.”
Eu cunosc oameni care pot fi prieteni in adevaratul sens al cuvantului, care isi asuma riscul de a-ti spune adevarul chiar si atunci cand acesta nu iti este pe plac, care iti sunt alaturi atat in momentele fericite, cat si atunci cand simti cum te scufunzi, care… intelegeti la ce ma refer… Rudele si vecinii nu ti-i poti alege; prietenii, da.
“Sunt firmele care ne livrează otravă, dar care îşi spun „lideri mondiali în alimentaţie”. ”
Putem alege mancarea care contine cat mai putina otrava, nu? Avem atatea mijloace de informare! Numai sa le folosim (daca chiar ne intereseaza). NOI i-am transformat in lideri mondiali ai alimentatiei, nepasandu-ne de noi si de cei pe care ii hranim. Nimeni nu ne-a bagat cu de-a sila pe gat…
“Este televizorul care îi transformă pe oameni în legume dependente.”
Ei, vedeti, de aceea nu ma deranjeaza ca nu am televizor! E adevarat ca, extrem de rar, poti gasi pe unele canale si lucruri interesante; dar extrem de rar. Totusi… iarasi este obligatia noastra sa ne auto-cenzuram, sa avem grija de creierele si sufletele noastre, asa cum trebuie sa avem grija de corpul nostru.
“Este rânjetul morţii care ne face cu ochiul la fiecare ediţie de ştiri.”
Din nou, goana dupa bani a unora (cei care transmit predilect astfel de stiri), uitand ca au o responsabilitate mare in educarea celor care ii urmaresc. Si, din nou, efectul lipsei de educatie, de interes fata de ceilalti oameni (in general) ori fata de noi insine (in special). Cine ne obliga sa urmarim astfel de programe? NOI facem audienta! Mai bine citim o carte sau vedem un film din care avem ceva de invatat sau mergem la un concert cu muzica clasica ori ne invatam copiii cum sa fie mai OAMENI si sa nu faca - la randu-le - greselile pe care le vedem la tot pasul…
“Oamenilor le face plăcere să fie minţiţi. Un „minte-mă frumos” va fi oricând preferabil unui „vreau să ştiu adevărul, oricare ar fi el”.”
Dumnezeule, sa inteleg ca eu nu sunt om?!!! Intotdeauna am spus ca prefer un adevar crud unei minciuni frumoase, oricat de frumoasa ar fi ea… Nu imi pot baza viata pe minciuni (care, a propos, oricum ies intotdeauna la suprafata).
“Un bărbat a devenit o iluzie. Şi asta de când gelul şi oglinda şi-au făcut apariţia. Curajul este astăzi fabricat în atelierele cosmetice. Romantismul a fost înlocuit de vrăjeală.”
Un BARBAT a devenit o iluzie, e adevarat… E tare greu sa mai gasesti “marfa originala” la capitolul asta… Majoritatea incearca sa isi creeze o aparenta cuceritoare. Dar, pana la urma, tot isi dau arama pe fata, indiferent dupa cat timp… Totusi, mai exista si “urme fine” de barbati adevarati… pe ici, pe colo… Cred… sper!
“O femeie a devenit o iluzie. Şi asta de când mişcările feministe au trecut în cealalta extremă. Senzualitatea a fost înlocuită de pornografie.”
Ma rog, depinde de femeie, pana la urma. Si (hai sa fim sinceri!) de ceea ce isi doresc barbatii (sa nu uitam ca si preferintele lor ne obliga, uneori, sa fim altfel decat ne-am dori).
“Viscolul amăgirii l-a distrus pe om.”

Un comentariu: