vineri, 23 octombrie 2009

fericirea vine din lucrurile marunte

Traim intr-o lume a tehnologiei, putem vorbi cu persoanele dragi noua fara sa ii auzim, fara sa le vedem emotiile. Si ma intreb uneori daca asta poate fi considerat un adevarat dialog. Acele smile-uri oare pot inlocui placerea de a vedea cuiva fata? Un astfel de dialog intr-adevar iti poate creea o stare de bine…insa doar pentru moment. Imediat ce inchizi calculatorul problemele parca reapar si nimic din ceea ce ai vorbit mai devreme nu mai pare real… dispare ca un fum intr-un vant salbatic.

Insa pe zi ce trece fiecare om intelege anumite lucruri, realizeaza ca unele lucruri marunte, simple iti pot alina durerea repede. Da, in lume exista durere. Insa exista si oameni care o pot lua din sufletul tau si o pot arunca departe, peste linia orizontului, o fac sa dispara cu repeziciune… Si atunci ramane … un zambet Ramane o stare de bine, ramane o bucurie.

Ieri am invatat ca e bine sa auzi o voce pe care vrei sa o auzi. Numai sa o auzi si gata…totul e in regula. Nu e nevoie sa o vezi, vocea unui om spune multe despre el, despre disponibilitatea lui de a te ajuta, despre cat si in ce fel tine la tine. Pare banal, insa uneori o simpla voce iti poate creea emotii puternice, emotii care te mira, pe care nu le intelegi, dar te bucuri si nu mai incerci sa le intelegi. Ar fi o prostie sa te gandesti de ce te simti bine. Cred doar atat: o persoana care te face sa te simti bine, care iti spune ca totul va fi bine doar prin tonalitatea vocii si pe care il crezi, acea persoana merita sa ii multumesti…cumva…oricum. Arata-i acest lucru si lasa-i si pe altii sa vada ca ii multumesti. Si bucura-te in continuare de lucrurile simple pe care ti le ofera pentru ca iti pot aduce mai multa bucurie decat orice alta dovada pompoasa. Lasa binele sa vina la tine daca iti este oferit si spune doar atat: ITI MULTUMESC!

Un comentariu:

  1. Frumos spus :) fericirea nu e o destinatie,fericirea se cladeste din lucruri simple .

    RăspundețiȘtergere